REDAH održao radionicu o Bike Friendly Standardu

REDAH je 3.11.2021. godine održao jednodnevni trening o Bike Friendly Standardu.
Trening je održan online za zainteresovane pružaoce usluga iz sektora turizma sa područja općine Ravno, općine Konavle i opštine Herceg Novi.
Trening se sastojao od prezentacije kriterija i zahtjeva standarda, za 5 različitih kategorija koje pokriva standard. Takođe je predstavljen web koncept i proces certifikacije.
Ovaj trening je uvodna aktivnost za proces certifikacije za zainteresovane objekte na projektnom području i dio je projekta" Prekogranično tematsko turističko odredište: Stara uskotračna željeznička pruga Ćiro II.“

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH Mostar je Regionalni tehnički sekretarijat za Bike Friendly Standard za područje Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Bike Friendly je opće poznat sinonim za usluge prilagođene biciklistima. Usluge označene Bike Friendly oznakom su objekti/servisi/atrakcije, itd. koji zadovoljavaju minimum standarda prilagođenih cikloturistima i njihovim potrebama, tj. subjekti koji su prepoznati po svom trudu da stvore ugodnu atmosferu za cikloturiste.
Općini Ravno provodi projekt prekogranične suradnje INTERREG-IPA CBC HR-BA-ME414 za unapređenje razvoja turizma i očuvanje kulturne i povijesne baštine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1 927 871,46 EUR od čega će Europska unija financirati 85% ukupnog proračuna, odnosno 1.638.690,73 EUR.
Riječ je o projektu pod nazivom Cross-border Thematic Tourism Destination: Old Narrow Gauge Railway ĆIRO/ĆIRO II, koji općina Ravno, kao glavni partner, provodi u partnerstvu sa Općinom Konavle (HR) i Agencijom za izgradnju i razvoj Herceg Novi d.o.o (CG).
Kroz projekt će se nastaviti infrastrukturni radovi na Ćirinoj stazi, uz instalaciju pratećih objekata, ojačati će se prekogranično partnerstvo i učinkovito upravljanje, održati nova biciklistička druženja itd., a sve s ciljem povećanja dolazaka inozemnih turista i produžavanju njihovog boravka, ne samo na putu ĆIRO-a, već i na širem području Hercegovine, Dubrovačko-neretvanske županije i uvale Boko-Kotorske.


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.