REDAH organizira seminar o energetskoj učinkovitosti.

U okviru provedbe projekta ''Konkurentni regionalni ekonomski razvoj u Hercegovini – CREDO Hercegovina'' REDAH u suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom NERDA iz Tuzle, te uz potporu  projekta „P.In – AL.BO: Razvoj inovacija u Albaniji i Bosni i Hercegovini“, organizira seminar o energetskoj efikasnosti/učinkovitosti.

Tema seminara je obuka iz oblasti energetske učinkovitosti s posebnim naglaskom na zahtjeve koje u pogledu uspostavljanja sistema upravljanja energijom definiraju standardi EN ISO 16001:2009 i ISO 50001:2011.

U bliskoj budućnosti se očekuje značajna financijska potpora domaćih i međunarodnih institucija projektima koji su okrenuti poboljšanju energetske učinovitosti.

Energetska učinkovitost je suma isplaniranih i provedenih mjera čiji je cilj korištenje minimalno moguće potrebne količine energije tako da razina udobnosti i stopa proizvodnje ostanu sačuvane. To podrazumijeva učinkovitu upotrebu energije u svim sektorima krajnje potrošnje: industriji, transportu, uslužnim djelatnostima, poljoprivredi i domaćinstvima.

Poboljšanje učinkovitosti potrošnje energije ne podrazumijeva samo primjenu tehničkih rješenja nego podrazumijeva postojanje educiranih ljudi koji će se tehničkim rješenjima znati služiti na najučinkovitiji način.

U tom smislu i ovaj seminar ima za cilj podizanje razine znanja i svijesti o značaju projekata energetske učinkovitosti.

Pored teoretskog dijela na seminaru će biti prezentiran i primjer dobre prakse.

Seminar će se održati u utorak, 21.05.2013. godine s početkom u 10.00 sati u prostorijama Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine u Mostaru.

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.