REDAH podržao otvaranje HTEC centra u Mostaru

U petak, 25. svibnja, 2012, u Mostaru u sklopu INTERA Tehnološkog parka na Bišću polju otvoren HTEC (Haas Tech Educational Center) za obuku iz CNC proizvodnih tehnologija.

Ovaj centar je rezultat partnerstva INTERA Tehnološkog parka i švicarske tvrtke TEXIMP koja je glavni zastupnik HAAS Automation proizvoda za Europu, a čiji strojevi su instalirani u Centru za obuku. 

Otvaranju ovoga Centra nazočili su predstavnici više od 50 domaćih firmi koje se bave metaloprerađivačkom djelatnošću, zatim predstavnici javnog sektora, mostarskog Sveučilišta i Univerziteta Džemal Bijedić, te nevladinih organizacija.

Direktor Razvojne agencije REDAH, g. Ivan Jurilj se prigodnim riječima obratio nazočnima, pozdravio i izrazio potporu otvaranju ovog Hercegovini prijeko potrebnog centra. Osim g. Jurilja, nazočnima seu se obratili i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, te ministar gospodarstva Hercegovačko-neretvanske županije Amer Zagorčić.

Svi nazočni imali su priliku i čast upoznati i prvog čovjeka HAAS Automationa za Europu Alaina Reynoveta. Nakon rezanja vrpce i prigodnih govora uslijedila je službena dodjela plakete i HTEC certifikata, a svi zainteresirani su imali prigodu praktično vidjeti modele i načine izrade koje pružaju spomenuti strojevi.

Nakon službenog dijela programa uslijedio je prigodan domjenak uz klapu Krš.

htec
htec3


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.