REDAH podržao sajam Dani trešnje 2012

Deseti po redu Međunarodni sajam privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma "Dani trešnje" je otvoren 24.05.2012. godine u poslovnoj zoni Gajevi kod Mostara.

Inače, specifičnost ovogodišnjeg sajma je podsajamska manifestacija "Gastro proizvod Hercegovine" na kojoj je svoje proizvode izlagalo 20-tak renomiranih restorana, motela, hotela i udruga koje se bave proizvodnjom hrane i gotovih jela s područja Hercegovine.

Partner sajma je regionalna agencija za razvoj REDAH, koja je u prvog dana sajma organizirala seminar o značaju turizma u ruralnom razvoju regije i tom prilikom je objašnjen značaj ruralnog razvoja, predstavljeni su turistički potencijali regije i razvoj turizma u lokalnoj zajednici. Predavači su bili Ramiz Bašić iz Turističke zajednice HNK, te Ivan Jurilj i Nevzet Sefo.

Drugog dana sajma planirana je prezentacija na temu perspektive poljoprivredne proizvodnje u Hercegovini sa osvrtom na proizvodnju voća, povrća i pčelarstvo kao i zahtjevi tržišta za poljoprivredne proizvode. Predavači će biti Omer Kurtović sa federalnog zavoda za poljoprivredu, Radivoje Maksimović, predsjednik udruženja pčelara RS, kao i predstavnici organizacije Agrolink.

tresnja2
tresnja3


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.