REDAH predstavio dvije studije CREDO Hercegovina projekta

 

U sklopu projekta ''Konkurentni regionalni ekonomski razvoj u Hercegovini – CREDO Hercegovina'', koji provodi REDAH, a financira Švedska agencija za međunarodnu saradnju Sida, danas je održana prezentacija dvije studije.

Radi se o ''Temeljnoj studiji – Najdinamičniji sektori malih i srednjih poduzeća u Hercegovini'' i ''Integralnoj studiji – Paketi podrške malim i srednjim poduzećima u Hercegovini''. Studije su izrađene uz stručnu pomoć dr. Vjekoslava Domljana.

 

Projekt ''Konkurentni regionalni ekonomski razvoj u Hercegovini – CREDO Hercegovina'' je usmjeren na stvaranje radnih mjesta u privatnom sektoru i izgradnju kapaciteta pružatelja usluga i nositelja razvoja u Hercegovini kao način borbe protiv visoke stope nezaposlenosti. Navedene studije daju smjernice i prijedloge za aktivnosti u okviru ovog projekta, te za intervencije u narednim sličnim projektima u ovoj regiji.

U njima je određeno koji su sektori malih poduzeća u Hercegovini, kako odabrati najdinamičnije sektore, te kako odgovarajuće vlasti mogu pomoći povećanju gazela, poduzeća koja imaju stopu rasta od 20% minimalne godišnje zaposlenosti na rok od minimalno 3 godine, istaknuo je dr. Vjekoslav Domljan.

Prezentaciju su prisustvovali predstavnici javnog, privatnog i nevladinog sektora te predstavnci Švedske agencije za međunarodnu suradnju Sida.

studija1

studija3

studija4

 

 

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.