REDAH predstavio projekt 'Konkurentni regionalni ekonomski razvoj u Hercegovini – CREDO''

REDAH je danas, 13.10.2010. u 11:00 h u staklenoj dvorani hotela Ero u Mostaru predstavio projekt ''Konkurentni regionalni ekonomski razvoj u Hercegovini – CREDO'', koji provodi REDAH, a financira Švedska agencija za međunarodnu suradnju SIDA.

Direktor REDAH-a g. Ivan Jurilj, koji je otovrio prezentaciju, objasnio je da je projekt  usmjeren na stvaranje radnih mjesta u privatnom sektoru, odnosno na povećanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva, te kako je jedan od ciljeva ovog projekta otvaranje ili održanje 200 radnih mjesta na području Hercegovine.

 

Kako na području sjeveroistočne BiH ovaj projekt provodi Udruženje za ekonomski razvitak NERDA, gđica Gđa.Amra Jaganjac, Menadžer za strateško planiranje agencije NERDA, je predstavila dobra iskustva iz ovog projekta.

Veleposlanik Kraljevine Švedske u BiH Bosse Hedberg je istakao važnost regionalnih razvojnih agencija, u slučaju Hercegovine važnost REDAH-a, posebice u vrijeme ekonomske krize i zadovoljstvo što se ovako uspješan projekt preselio u Hercegovinu.

Prof. Vjekoslav Domljan, je naglasio da je najveći problem BiH nekonkurentnost gdje je slikovito prikazao stanje ekonomije BiH u svjetskim okvirima i dao preporuke za poboljšanje konkurentnosti i približavanju zemljama u EU, kao i tranzicijskim zemljama.

Uzvanicima se obratio i Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić koji je istaknuo važnost ovog projekta za Hercegovinu te je pozvao stručne ljude da se svojim znanjem doprinesu realizaciji ovakvih projekata. Ujedno je zahvalio svima koji sudjeluju u spomenutom projektu.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici javnog, privatnog i nevladinog sektora.

credo 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

credo 3

credo 1


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.