REDAH prisustvovao radionici u sklopu projekta TEMPUS WBREN

 

Predstavnici REDAH-a su učestvovali na radionici   Mreže ruralnih savjetodavaca Zapadnog Balkana, održanoj u Ohridu, od 15 do 21 januara 2012.

Radionica je održana u organizaciji državnog Univerziteta Tetovo, prvi dio  radionice je bio analiziranje  dosadašnjih  aktivnosti na implementaciji projekta TEMPUS  Western Balkan Rural Extension Network through Curriculum reform -Mreža ruralnih savjetodavaca Zapadnog Balkana kroz reformu nastavnih programa, kao i učešće pojedinih partnera u implementaciji.

Projekat, koji se provodi od strane 20 partnera i to 16 partnera u četiri države Zapadnog Balkana: Makedonija, Albanija, Bosna i Hercegovina i Srbija, i 4 partnera iz zemalja članica EU: Češka, Finska, Velika Britanija i Holandija, ima za cilj uvođenje ruralnog razvoja u nastavni proces na partnerskim fakultetima ( u BiH su to sarajevski i banjalučki poljoprivredni fakulteti), te jačanje kapaciteta nevladinih organizacija za prijenos znanja iz oblasti ruralnog razvoja lokalnim sudionicima u državama uključenim u projekat (u BiH su to REDAH Mostar i ACED Banja Luka).
Radionica je bila uspješna,te su na njoj  pripremljeni trodnevni moduli za treninge i to  za  4 tematske cjeline : Ruralni razvoj,Ruralna ekonomija,Ruralna ekologija i Ruralna sociologija. Ovi treninzi bi se trebali sprovesti tokom 2012 te u svakoj od 4 zemlje  na balkanu educirati po 15 budućih savjetodavaca. Također je bilo  diskusije o trenutnom stanju u osnivanju Centara za ruralno savjetodavstvo u svakoj od zemalja,te njihovom radu i načinu  umrežavanja .

ohrid1


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.