REDAH ugostio studente studija turizma

REDAH je, kao i prošlih godina, nastavio praksu primanja studenata i profesora različitih studija, pa je tako 6.4.2023. godine ugostio studente treće godine studija turizma, Ekonomskog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” iz Mostara.  Sastanak predstavlja terensku vježbu predmeta “Menadžment turističke destinacije”.

Studente je predvodio stručnjak iz prakse Mr. Ibrica Dizdar. Studentima su predstavljene aktivnosti REDAH-a  sa fokusom na projekte I inicijative vezane za razvoj turizma u Hercegovini i brendiranja regije Hercegovina.

Posebno su predstavljeni projekti usmjereni na razvoj cikloturizma,  revitalizacija stare uskotračne pruge ĆIRO, ĆIRO staza svjetske baštine, Bike Friendly standard. Takođe, razgovarano je i o Školi ruralnog turizma koju je REDAH razvio i provodio na području Hercegovine. Nadalje , u interakciji sa studentima, diskutovalo se o ključnim izazovima, iskustvima i daljim planovima kako bi se nastavile aktivnosti usmjerene na razvoj modela upravljanja turističkom destinacijom.

Više informacija o ovim projektima i inicijativama na stranicama: www.bikefriendlystandard.com i https://ciro-trail.com/

1 scaled


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.