Sastanak REDAH-a i NALED-a u vezi BFC

U četvrtak, 24.3.2022. godine, REDAH je održao sastanak sa predstavnicima NALED-a -Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj iz Beograda.
Na sastanku se razgovaralo o daljim aktivnostima u procesu certifikacije za povoljno poslovno okruženje (Business Friendly Certificate South East Europe).
Program Certifikacije općina i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem je osmislila i pokrenula Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj NALED u Srbiji 2007. godine
NALED je Regionalni tehnički sekretarijat za process certifikacije BFC SEE (Business Friendly Certificate South East Europe) , dok je REDAH tehnički sekretarijat za BFC SEE za Federaciju Bosne i Hercegovine.
Program certifikacije općina i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem je regionalni proces koji se od 2013. godine provodi u Federaciji BiH. Radi se o procesu koji omogućava ocjenu kvaliteta lokalnih zajednica u pogledu potencijala koje nude potencijalnim investitorima u svim aspektima koji čine lokalni ekonomski razvoj. Osim Bosne i Hercegovine program BFC SEE certifikacije se trenutno provodi na području Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore. Proces evaluacije i certifikacije općina i gradova u Federaciji BiH se provodi u okviru BFC mreže Federacije putem Tehničkog sekretarijata koji operativno organizira i provodi aktivnosti na terenu.
Radi se o instrumentu koji omogućava ocjenu kvaliteta jedinica lokalne samouprave u pogledu investicijskih potencijala, infrastrukture, usluga i informacija koje nude potencijalnim investitorima i privredi.


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© - Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. |
This site is registered on wpml.org as a development site.