Sastanak sa predstavnicima Federalnog Ministarstva poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva

Federalno ministarstvo poljoprivrede,vodoprivrede i šumarsta na celu sa gospodinom  ministrom Damirom Ljubićem je u srijedu 02.07.2008. bilo domaćin sastanka na kome su prisustvovali direktor Regionalne agencije za razvoj Hercegovine (REDAH)  Ivan Jurilj i voditelj Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP)  Ivica Sivrić, te savjetnici ministarstva Davor Vasilj I Pejo Pejić.

Na sastanku su razmijenjene informacije o aktivnostima navedenih i aktualnim projektima kao i budući planovi usmjereni na podršku ruralnom razvoju i poljoprivredi u  Hercegovini. Svrha ovoga sastanka je  sinergijsko djelovanja Ministarstva i REDAH kako bi se izbjegla preklapanja aktivnosti na terenu , omogucila zajednička suradnja i povećala efikasnost.

Na sastanku je zakljuceno da bi bilo potrebno potpisati  Protokol o suradnji Ministarstva i REDAHa, te a daljnju suradnju podici na viši nivo radi razvoja ruralnih dijelova i poljoprivrede u Hercegovini.

Kontakt osoba za dodatne informacije: Ivica Sivrić, voditelj projekta CRRP, br. tel: 036 480 936, e-mail adresa: [email protected]


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO