Seminar i studijska posjeta - „Ruralni turizam potencijali i gospodarske prilike“ -Rezervat Biosfere Rhoen

Asocijacija za regionalni razvoj REDAH zajedno s predstavnicima iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova, Crne Gore, Makedonije i Srbije, sudjelovala je studijskoj posjeti  „Ruralni turizam potencijali i gospodarske prilike“  u periodu od 22. – 28. 09.2013 u Rezervatu Biosfere Rhoen u Njemačkoj.

Seminar i studijska posjeta su podržale i financirale Njemačka agencija za međunarodnu suradnju GIZ i Japanska agencija za međunarodnu suradnju JICA.

Ciljevi i sadržaj ovog seminara i studijske posjete su dizajnirani na način da se integriraju najbolje prakse u Europi i Njemačkoj s programima i inicijativama u zemljama jugoistočne Europe, koje su razvijene tijekom proteklih godina. Sudionici su imali priliku vidjeti  socijalne i ekonomske potencijale za razvoj turizma na temelju posebnih i jedinstvenih značajki prirode, kulture i tradicije.

Stoga su prikazani mješoviti konceptualni primjeri, prezentacije i metodološke analize, u kombinaciji s mnogim praktičnim iskustvima. Sudionici su također imali priliku podijeliti svoja iskustva i vidjeti kako ruralni turizam, uz očuvanje okoliša i sprečavanje iseljavanja mlađih generacija, može biti dodati izvor prihoda u ruralnim područjima.

rhoen
rhoen2
rhoen3
rhoen4
rhoen5

Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© - Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. |
This site is registered on wpml.org as a development site.