Seminar projekta Evropske unije: “Unapređenje konkurentnosti i inovativnosti malih i srednjih poduzeća u Bosni i Hercegovini”

Projekat koji finansira Evropska unija " Podrška EU izgradnji institucionalnih kapaciteta za regionalni i lokalni ekonomski razvoj i razvoj malih i srednjih poduzeća " (EURELSMED) u saradnji sa REDAH-om (Asocijacija za regionalni ekonomski razvitak Hercegovine), održao je jednodnevni seminar na temu ‘Unapređenje konkurentnosti i inovativnosti malih i srednjih poduzeća u Bosni i Hercegovini’, u srijedu, 1. decembra 2010. godine u hotelu Old Town, Mostar. Cilj seminara je razvoj svijesti o politikama i praksi vezanim za poboljšanje konkurentnosti poslovanja u skladu sa ciljevima Evropske unije, te potvrđivanje činjenice da je konkurentnost ekonomije jedan od kriterija iz Kopenhagena koji mora biti zadovoljen da bi se osigurao prijem u EU.

Veći broj internacionalnih i bosanskohercegovačkih izlagača predstavili su iskustva iz EU i drugih krajeva svijeta kao i projekata vođenih u BiH, fokusirajući se na pitanja važna za unapređenje poslovanja malih i srednjih poduzeća u BiH.

Seminaru su prisustvovali učesnici iz regionalnih i lokalnih razvojnih agencija, jedinica lokalne samouprave i organizacija za podršku razvoja poslovanja, iz Hercegovine.

seminar eu 2

 

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© - Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. |
This site is registered on wpml.org as a development site.