STALNO OTVOREN JAVNI POZIV ZA CERTIFIKACIJU OBJEKATA PO BIKE FRIENDLY STANDARDU

Pozivaju se svi zainteresovani registrovani pravni subjekti na području Bosne i Hercegovine da dostave svoje prijave za certifikaciju objekata pogodnih za bicikliste (Bike Friendly Standard).

Registrirani subjekti koji žele da dostave svoje prijave mogu se prijaviti unutar neke od sljedećih kategorija Bike Friendly Standarda:

  1. BFS za smještajne objekte, namijenjen je za različite kategorije smještaja: smještaj u poljoprivrednom/seoskom gazdinstvu, apartmani, pansioni, kuće za odmor, kampovi, moteli, hoteli i hosteli. Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 526,50 KM.

Za smještajne objekte smo u saradnji sa Uredom za europske integracije Županije Zapadnohercegovačke obezbjedili i dodatnu mogućnost promocije putem španske kompanije koja radi promociju bike frinendly smještajnih objekata putem svojih kanala promocije.

  1. BFS za ugostiteljske objekte, u koje spadaju sljedeći ugostiteljski objekti: restorani, kafići, pubovi, slastičarne, benzinske stanice, trgovački centri itd. Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 438,75 KM.
  2. BFS za turističke agencije, a namijenjen je turističkim agencijama, turističkim info centrima itd.Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 391,95 KM.
  3. 4. BFS za servisne stanice, u šta spadaju: servisi za popravku bicikla, servisi u sklopu trgovina bicikla, trgovačkih centara, auto servisa, servisi poljoprivredne mehanizacije. Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 391,95 KM.
  4. BFS za garaže i parkinge uz prirodne i kulturne atrakcije, pješačke zone, muzeje, galerije, starogradske jezgre, pećine, rijeke, jezera, slapove itd. Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 345,15 KM.

Nakon uspješne certifikacije vaši objekti će biti promovisani na tržištu putem naše specijalizovane stranice www.bikefriendlystandard.com , te najvažnije evropske outdoor platforme www.outdooractive.com .

Obrazloženje:

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH Mostar je Regionalni tehnički sekretarijat za Bike Friendly Standard za područje Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Trenutno je u svim kategorijama na području Bosne i Hercegovine,  Crne Gore i Hrvatske certificirano ukupno 60 objekata.

Bike Friendly je opće poznat sinonim za usluge prilagođene biciklistima. Usluge označene Bike Friendly oznakom su objekti/servisi/atrakcije, itd. koji zadovoljavaju minimum standarda prilagođenih cikloturistima i njihovim potrebama, tj. subjekti koji su prepoznati po svom trudu da stvore ugodnu atmosferu za cikloturiste. Bike Friendly Standard je program kojim se, za potrebe cikloturizma, daje priznanje i certifikat pružateljima usluga koji, ispunjavajući uvjete, podržavaju biciklističke vožnje, biciklistička putovanja i biciklistička turistička iskustva u Bosni i Hercegovini, Srbiji i  Crnoj Gori.

Namijenjen je različitim kategorijama objekata/servisa/atrakcija koji žele  svojom uslugom da se što više prilagode potrebama ove specifične vrste turista. U zavisnosti, kako od  vrste objekata/ servisa/ atrakcija, te njihove veličine, Bike Friendly Standard (BFS) daje mogućnosti svim zainteresiranim da se priključe ovom procesu, te stvore pogodnije uvjete u regiji za razvoj ovog specifičnog segmenta turističke ponude, te da ujedno promoviraju svoje usluge te ostvare financijsku dobit.

Zainteresirani pravni subjekti , prijavne formulare za svaku kategoriju Bike Friendly Standarda mogu naći na sljedećem linku : https://www.bikefriendlystandard.com/dokumentacija/

Više detalja o standardu I procesu certifikacije možete saznati na web stranici www.bikefriendlystandard.com

Popunjen prijavni obrazac sa traženom dokumentacijom se treba poslati putem elektronske pošte na sljedeću e- mail adresu: [email protected]

Sve dodatne informacije možete dobiti na dole navedenim kontaktima:

Asocijacija za ekonomski razvitak REDAH

BNR 15, 88000 Mostar

e-mail: [email protected]

Tel. 036 557 210, 063 295 767

www.redah.ba


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.