Znanstveno-stručni skup„Stanje i perspektiva očuvanja autohtonih vrsta i pasmina životinja u BiH"

U petak, 06.03.2009. godine u prostorijama Općine Široki Brijeg održan je Znanstveno-stručni skup na temu „Stanje i perspektiva očuvanja autohtonih vrsta i pasmina životinja u Bosni i Hercegovini", u organizaciji Veterinarskog fakulteta Sarajevo, Poljoprivredno -prehrambenog fakulteta Sarajevo, Agronomsko i prephrambeno-tehnološkog fakulteta Mostar i REDAH Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu Mostar.

Domaćin skupa je bila Udruga za zaštitu i očuvanje autohtonioh pasmina domaćih životinja ,Široki Brijeg na čelu sa predsjednikom Udruge dr.vet.med. Ivicom Ravićem.

Skupu su prisustvovali savjetnik ministra prof.dr. Vjekoslav Selak, Predsjednik vlade Zapadnohercegovačke županije dr.Zvonko Jurišić, načelnik općine Miro Kraljević, prof.dr Almedina Zuko, prof.dr. Stanko Ivanković, direktor REDAH-a Ivan Jurilj, kao i mnogi drugi uzvanici i znastvenici iz BiH i Hrvatske.

Na skupu su prezentirani stručno-znastveni radovi iz ove oblasti, gdje je ponovno aktuelizirana ova problematika u BiH,kao i dati pojedini modeli budućih aktivnosti u vezi ovoga.Takođe je data i puna podrška Udruzi u  njivom radu na osnivanju i izgradnji Centra i rezervata za auhtohtone pasmine  domaćih životinja u Buhovu, Široki Brijeg.

Kontakt osoba za dodatne informacije: Ivica Sivrić, voditelj projekta CRRP, br. tel: 036 480 936, e-mail adresa: [email protected].

 ravicˍ1


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO