Koordinacijski sastanak poljoprivrednih zadruga Hercegovine

Centar za ruralni razvitak i poljoprivredu (CRRP) u sklopu Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu (REDAH)  je  u četvrtak 14.02.2008. godine organizirao koordinacijski sastanak poljoprivrednih zadruga  Hercegovine.

Na sastanku su prezentirane aktivnosti i plan rada Centra sa očekivanim rezultatima u narednom periodu.

Sastanku su prisustvovale poljoprivredne zadruge regije Hercegovina s ciljem međusobnog upoznavanja,predstavljanja sadašnjih i planiranih aktivnosti i projekata, razmjene iskustava, definiranja glavnih prepreka za razvoj, usaglašavanje o načinima rješavanja problema, povezivanja pojedinih zadruga na istim ili sličnim projektima i aktivnostima.

Zaključak je da je potrebno da zadruge kao nosioci poljoprivrednog razvoja aktivnije učeštvuju u kreiranju i sprovedbi razvojnih projekata na regionalnom nivou, u čemu će Centar imati ulogu iniciranja, povezivanja, pružanja podrške i koordiniranja različitih lokalnih i regionalnih inicijativa.

Ovaj sastanak predstavlja jednu od komponenti aktivnosti Centra za ruralni razvitak i poljoprivredu u cilju stvaranja i jačanja mreže glavnih aktera u oblasti poljoprivrede kako bi se povećala suradnja, koordinacija i konkurentnost zadružnog sektora Hercegovine.

 

Kontakt osoba za dodatne informacije: Ivica Sivrić, voditelj projekta CRRP, br. tel: 036 480 936, e-mail adresa: [email protected].crrp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.