ODRŽAN OKRUGLI STOL NA TEMU: „PREPREKE ZA RAZVITAK MALIH I SREDNJIH PODUZEćA U BiH"

SARAJEVO - Direktor REDAH-a gosp. Ivan Jurilj jučer je u Sarajevu sudjelovao u radu okruglog stola na temu „Prepreke za razvitak malih i srednjih poduzeća u BiH", koji je organizirala Vanjskotrgovinska komora BiH, Švicarska direkcija za razvitak i suradnju (DEZA), te Njemačko društvo za tehničku suradnju (GTZ).

SARAJEVO - Direktor REDAH-a gosp. Ivan Jurilj jučer je sudjelovao u radu okruglog stola na temu „Prepreke za razvitak malih i srednjih poduzeća u BiH", koji je organizirala Vanjskotrgovinska komora BiH, Švicarska direkcija za razvitak i suradnju (DEZA), te Njemačko društvo za tehničku suradnju (GTZ).

Na okruglom stolu je istaknuto da mala i srednja poduzeća (MSP) u svijetu predstavljaju najvitalniji dio gospodarstva koji zapošljava najviše ljudi i generira najveći dio proizvodnih aktivnosti, pa je nužno da se smanje i otklone pravne i administrativne prepreke njihovom razvitku i u Bosni i Hercegovini.

Cilj ovog okruglog stola je bio upravo da se ukaže na prijedloge mjera za nadležne institucije poradi poboljšanja strateških dokumenata koji reguliraju ovu oblast i unapređenja položaja MSP, te kako bi se ukazalo na potrebu suradnje svih razina vlasti da bi se došlo do povoljnijeg poslovnog okruženja u BiH za poduzetništvo.

Za sada, država BiH ne prepoznaje dovoljno značaj MSP-a i često ih tretira samo kao porezne obveznike. Ipak, posljednjih godina ima izvjesnih pomaka i vlasti na različitim razinama shvaćaju kako je ovaj sektor važan partner u gospodarstvu.


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.