ODRŽANA DVODNEVNA RADIONICA „UPRAVLJANJE PROJEKTNIM CIKLUSOM“

TREBINJE - Danas je u Trebinju završena dvodnevna radionica, na temu ''Upravljanje projektnim ciklusom - Izrada logičkog okvira'', koju je organizirala Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu - REDAH.

Ova radionica nastavak je ciklusa radionica koje je REDAH započeo u prošloj godini, realizujući tako svoj „Program izgradnje kapaciteta u pisanju i provedbi projekata u regiji Hercegovina", putem kojega REDAH želi na sustavan način pristupiti procesu jačanja ovih kapaciteta.

Realizacijom ovog Programa, REDAH pomaže općinama i cijeloj regiji, kako bi bili što spremniji iskoristili dostupna sredstva iz fondova Evropske unije, koji BiH stoje na raspolaganju. U periodu od 2007. do 2013. godine institucije i organizacije iz Hercegovine će imati pristup sredstvima Europske unije u okviru novog Instrumenta za predpristupnu pomoć (IPA), što je posebno važno za općine iz Hercegovine, koje će imati pristup sredstvima iz Jadranske prekogranične suradnje. Na taj će način biti u mogućnosti aplicirati s projektnim prijedlozima zajedno s partnerima iz susjednih zemalja, kao što su Hrvatska, Crna Gora, Italija, Albanija, Slovenija i Grčka.

REDAH je trenutno prvenstveno fokusiran na jačanje kapaciteta općina, jer su one izravni nositelji lokalnog razvitka te će kao takve u biti izravno uključene u pripremu i provedbu razvojnih projekata, te tako biti i nositelji njihove realizacije u budućnosti.

U okviru ovog ciklusa već je održana radionica u Mostaru, i to 15. i 16. 03. 2007. godine, dok će se radionica u Tomislavgradu održati 26. i 27. 04. 2007. godine.p1010009


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.