FORMIRANJE LOKALNIH AKCIONIH GRUPA UZ KORIŠTENJE LEADER METODOLOGIJE

U centru za ruralni razvitak i poljoprivredu  na Buni 05 i 06.2009 Regionalna Razvojna Agencija REDAH u suradnji sa Španjolskom organizacijom za meðunarodnu suradnju AECID te uz tehničku asistenciju udruge za profesionalni razvoj APRODEL iz Madrida  organizirali su dvodnevni seminar na temu lokalnog razvoja  kako bi se ukazalo na važnost ruralnog razvitka  i predložili konkretne mjere za poticaje za njegov razvoj.

Sastanku su prisustvovali predstavnici lokalnih opæinskih struktura i nevladinih udruga iz Hercegovačke regije. Ovim seminarom oficijelno je započeo projekt ''Jačanje lokalne uprave u Bosni i Hercegovini kroz svestranije učešæe civilnog društva''. Ovaj projekt koristi metodologiju LEADER programa i potiče osnivanje Lokalnih Akcionih Grupa koji æe predstavljati inicijalnu kapsulu za realizaciju društveno korisnih projekata kako bi rezultanta ovih aktivnosti bila usmjerena na podizanje ruralnog razvitka na višu razinu a samim tim æe indirektno utjecati na jačanje civilnog društva što æe biti još jedan korak naprijed ka euro integracijskim procesima.

Moderatori na ovom seminaru su bili Jesus Milano, Valentin Lorenzo i Juan Ramon Campos.

U završnoj fazi ovog projekta æe se izabrati grupacija opæina u okviru formiranih Lokalnih Akcijskih Grupa  koja æe dobiti novčanu potporu u iznosu 20.000€ za implementaciju predloženog projekta koji æe doprinijeti u konačnici  integriranom ruralnom razvitku.

aprodelˍweb


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© - Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. |
This site is registered on wpml.org as a development site.