Održana četiri okrugla stola o poduzetničkim zonama u Hercegovini

REDAH (Asocijacija za ekonomski razvoj Hercegovine) i EU TAC projekt treninga i konsultacija za mala i srednja poduzeća su u maju 2008. godine organizirali okrugle stolove na temu „Poduzetničke zone - značaj, preduvijeti i rizici" u regiji Hercegovine

   

   


 

Okrugli stolovi su održani u Trebinju, Posušju, Livnu i Mostaru s osnovnim ciljem da se akteri u lokalnim zajednicima Hercegovine bliže upoznaju s tematikom poslovnih zona, dodatno educiraju o dostupnim mehanizmima i strukturama koje se mogu iskoristiti za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, a imajući u vidu i javni poziv za dodjelu grantova za razvoj poduzetničkih zona od strane Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u okviru programa „Izgradnja poduzetničkih zona u Federaciji BiH".

Moderator okruglog stola je bio Mladen Šimunac, predsjednik uprave Micro Grupe, koji je aktivno učestvovao u osnivanju velikog broja poslovnih zona u Republici Hrvatskoj. Gospodin Šimunac je polaznicima pružio informacije o tome šta čini kompletnu uslugu zone, šta traže investitori pri odabiru lokacije vlastitog pogona, kako treba planirati razvoj zone u odnosu na cjelokupni razvoj lokalne samouprave kao i šta ponuditi poduzetnicima kao dodatne benefite.

Na ovim okruglim stolovima su učestvovali predstavnici federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva I obrta, predsjednici vlada županija, ministri gospodarstva županija, načelnici općina kao i voditelji službi za privredu općina Hercegovine.

oˍstol


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.