Otvaranje Centra za ruralni razvitak i poljoprivredu

U naselju Buna kod Mostara danas su svečano otvorene prostorije Centra za ruralni razvitak i poljoprivredu Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu (REDAH). Ovaj projekt je u financiran sredstvima vlade Kraljevine Španije putem Agencije za međunarodni razvoj i suradnju (AECID) te da je počeo s realizacijom krajem prošle godine.

Centar će djelovati u sastavu REDAH-a, a njegov je cilj poboljšanje razine ruralnog i poljoprivrednog razvitka u hercegovačkoj regiji, koju čine 23 općine.

"Aktivnosti u Centru bit će podijeljene u četiri seta aktivnosti koje ćemo raditi zajedno i s našim partnerom u ovom projektu Federalnim agromediteranskim institutom te s Agronomskim i Agromediteranskim fakultetom, kao referentnim fakultetima koji su dali podršku ovom projektu", kazao je Ivan Jurilj, izvršni direktor REDAH-a

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Damir Ljubić kazao je kako će ovaj centar biti podrška poljoprivrednicima u njihovoj edukaciji i osposobljavanju i za proizvodnju na prostoru Federacije BiH i za potencijalne pripreme za sve fondove koji nas očekuju, dodavši da poljoprivreda i selo više nikada neće biti u onoj poziciji u kojoj su do sada bili.

kazao je kako će ovaj centar biti podrška poljoprivrednicima u njihovoj edukaciji i osposobljavanju i za proizvodnju na prostoru Federacije BiH i za potencijalne pripreme za sve fondove koji nas očekuju, dodavši da poljoprivreda i selo više nikada neće biti u onoj poziciji u kojoj su do sada bili. Zamjenik veleposlanika Španjolske u BiH Jose Ramon Garcia Hernandez kazao je kako se Španjolska u potpunosti promijenila s ulaskom u EU i da je prestala biti tradicionalna i postala jedna moderna zemlja, dodavši kako to želi i za BiH.

"Mi smo najbolje upravljali europskim fondovima i isto to želimo da se desi i BiH. Poljoprivreda je za Španjolsku od velikog značaja, tako da je prilikom ulaska u EU ona morala da pređe s jednog tradicionalnog koncepta na jedan moderni, veoma konkurentan pristup.

Ono što se željelo postići s ovim projektom je da se sva ta modernizacija prenese ovdje u BiH i da to na neki način izazove revoluciju u BiH. Jedna od naših namjera je dati BiH ono što joj je potrebno i ono što ona traži od nas", kazao je Jose Ramon Garcia Hernandez.

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.