Posjeta Izaslanstva Estonije REDAH-u

 

U okviru posjete Bosni i Hercegovini, u četvrtak je REDAH posjetio veleposlanik Estonije za Bosnu i Hercegovinu gosp. Rein Oidekivi i ataše Raul Toomas u pratnji veleposlanika Bosne i Hercegovine u Švedskoj, koji ujedno pokriva i Estoniju. Tom prigodom izaslanstvo se sastalo s izvršnim direktorom REDAH-a gosp. Ivanom Juriljem.

Na sastanku je izvršena prezentacija agencije i regije, te je izaslanstvo upoznato s aktualnim događanjima u Hercegovini vezanim za gospodarski razvitak. Prezentirani su konkretni projekti koji se provode kao i mogućnosti i potencijali za nove projekte.

Gosp. Rein Oidekivi je posebice bio zainteresiran za mogućnosti ulaganja u regiju, odnosno povezivanja poduzeća u zajedničkim ulaganjima i projektima. Tom prigodom je istaknut nedostatak potrebnih informacija o Bosni i Hercegovini, koje mogu biti interesantne za potencijalne ulagače. Veleposlanik se posebice interesirao i za stanje u području brzine registriranja poduzeća, odnosno realizacije investicije u praksi kada su u pitanju strani ulagači.

Izaslanstvo je s tim u svezi upoznato da projektom regionalnog info centra kojeg provodi REDAH, te mogućnosti koje će se moći ostvarivati kroz centar.

Na kraju sastanka dogovoreno je da se kroz već uspostavljene kontakte pokuša ostvariti konkretnija suradnja s poduzećima i institucijama iz Estonije i Bosne i Hercegovine.


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.