PREPARE susreti 2009 - Mreža za ruralnu Evropu

U periodu od 30.06.2009. do 05.07.2009. godine Hrvatska i Slovenska mreža za ruralni razvoj bili su domaćini  i suorganizatori međunarodnog susreta Mreže za ruralnu Europu PREPARE. Predstavnik REDAH-ovog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu, zajedno sa jos 5 sudionika iz BiH, bio je prisutan ovom susretu. Susret se odvijao kroz niz putujućih seminara, radionica, sastanaka i konferencija na području Hrvatske i Slovenije.

Osnovno tematsko područje bio je ruralni razvoj, a naglasci su stavljeni na pitanja gospodarskog oporavka ruralnih krajeva i proširenja EU-a u svijetlu doprinosa civilnog sektora.

Prijavljeno je 88 sudionika iz 18 zemalja i to iz 10 zemalja članica EU; 8 zemalja kandidatkinja odnosno budućih pristupnica te iz EU-a.

Ovim se učestvovanjem na PREPARE susretima 2009 željelo prikazati iskustva i dobru praksu iz zemalja  EU, kao i ostalih zemalja iz okruženja koje su kandidati za ulazak u EU u području ruralnog razvoja. Naime, sem učestvovanja na radionicama, vježbama, tokom susreta su se odvijali intezivni razgovori i susreti sa pojedinim predstavnicima zemalja članica EU, zemalja kandidata i ostalim učesnicima, kako bi se razmjenile informacije i uspostavili kontakti za buduću zajedničku suradnju na ovom području.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

prepare


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© - Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. |
This site is registered on wpml.org as a development site.