REDAH upriličio posjetu predstavnika Španjolske agencije AECID Udruzi Hercegovački STAP

Regionalna razvojna agencije za Hercegovinu (REDAH)  je u ponedjeljak upriličila posjetu predstavnika Španjolske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj AECID Širokom Brijegu i Ljubuškom. Španjolska agencija AECID provodi različite razvojne projekte u Bosni i Hercegovini, te kao dio svojih aktivnosti ima interes za ruralni razvoj.Trenutno AECID finansira provedbu dva projekta u sklopu REDAH-a: Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu i Projekat Voucher shema.

Posjeta se sastojala od obilaska Udruge za zaštitu i očuvanje pasmina domaćih životinja Široki Brijeg i Udruzi za regionalni i ruralni razvoj „Hercegovački STAP", Ljubuški, posjeta franjevačkom samostanu na Humcu sa prezentacijom zbirke stalne postavke muzeja i galerije umjetnina, obilazak tvrđave Herceg Stjepana, te na kraju odlazak na vodopad Kravice.

Domaćin ispred Udruge za zaštitu i očuvanje autohtonih pasmina domaćih životinja bio je gospodin Ivica Ravić. Udruga je pokrenula centar koji se bavi uzgojem i promocijom autohtonih domaćih životinja.

Prilikom posjete ovoj Udruzi, prisutan je bio i gospodin Davor Vasilj, predstavnik Federalnog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koje podržava ovaj projekat. 

Predstavnici AECID su bili ugodno iznenađeni organiziranim nastupom Udruge Hercegovački STAP na ovogodišnjem mostarskom sajmu, gdje je štand Udruge uređen u tradicionalnom duhu hercegovačkog sela i prepoznatljivih motiva ovoga kraja, i gdje su članovi STAP-a prezentirali bogatstvo kulturne, gastronomske, i prirodne baštine Hercegovine, te pretočene u novi vrijedan turistički proizvod.

Predstavnici AECID-a su tom prilkom izrazili želju da se pobliže upoznaju sa radom Udruge STAP , te je REDAH u saradnji sa STAP-om organizirao cjelodnevnu posjetu Ljubuškom i okolini koja je obavljena 09.06.2008.

Kontakt osoba za dodatne informacije: Ivica Sivrić, voditelj projekta CRRP, br. tel: 036 480 936, e-mail adresa: [email protected].


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.