Seminar «Izvozna spremnost poduzeća»

CBI (Centri za promociju uvoza iz zemalja u razvoju) iz Kraljevine Holandije, realizira se u suradnji sa Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine i mrežom regionalnih razvojnih agencija.

Ovaj petogodišnji program ima za cilj identificirati konkurentne proizvode koji se mogu izvoziti iz Bosne i Hercegovine kako na tržište EU tako i na druga tržišta. U sklopu ovog programa je predviđena i serija seminara koji će imati za cilj pripremu poduzeća za izvoz proizvoda, kao i organizacija koje se bave podrškom malih i srednjih poduzeća-MSP.

Učešćem na seminarima predstavnici poduzeća će imati priliku ne samo za sticanje nephodnih znanja i vještina iz oblasti izvoza nego i priliku za razmjenu iskustava sa najboljim stručnjacima iz te oblasti, a koji će i voditi seminare.

Nakon prvog seminara «Suvremene tehnike promocije – Data mining i promocija putem interneta” koji je imao za cilj povećati sposobnosti tržišnog nastupanja poduzeća na tržištu Europske unije, kroz izgradnju vještina i znanja iz e-marketinga, sada se organizira drugi seminar „Izvozna sposobnost poduzeća”.

Ovaj trening ima za cilj pomoći poduzećima da sagledaju svoju spremnost za izvoz kao i da se na adekvatan način pripreme za izvoz. Kao jednom od odabranih poduzeća/organizacija koje pružaju pomoć razvoju MSP uvršteni ste u ciljnu grupu bosanskohercegovačkih izvoznika i koje ovim putem pozivamo da učestvuju u radu ovog Seminara pod nazivom: «Izvozna spremnost poduzeća».

Seminari će se održati u:

  • - Sarajevu (Zgrada Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine) 27. i 28. novembra 2006.;
  • - Bijeljini 29. i 30. novembra 2006. (zgrada Agencije Elite Art);
  • - Banja Luci 4. i 5. decembra 2006. ( zgrada Exita ).

Molimo Vas, da ukoliko ste zainteresovani da učestvujete na seminaru ili da vam pošaljemo popratnu dokumentaciju, javite nam na mail [email protected] ili pogledajte detaljnije informacije na web adresi www.rez.ba.


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© - Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. |
This site is registered on wpml.org as a development site.