U AGENCIJI ZA PROMOCIJU DIREKTNIH STRANIH INVESTICIJA - FIPA održana prezentacija projekta RIC

Jučer je u Sarajevu u prostorijama Agencije za promociju direktnih stranih investicija - FIPA održana prezentacija projekta „Uspostava regionalnog info centra - RIC" koji implementira REDAH. Projekat RIC je prezentirao Nevzet Sefo, projekt menadžer a prezentaciji su prisustvovali Maida Bećirović, pomoćnik direktora FIPA kao i ostali uposlenici FIPA koji su izrazili zadovoljstvo kvalitetom projekta čija svrha je uspostava, promoviranje i funkcioniranje RIC-a koji će pružiti usluge MSP-ma i mikro biznisima u regiji.

RIC će biti uspostavljen nakon kreiranja najmanje 22 First-stop-shop-ova u 22 općina. Svaki First-stop-shop će se fokusirati na podršku MSP sektora biti će povezan sa RIC-om. REDAH će osigurati tehničku pomoć općinskom osoblju kako bi izgradili svoje kapacitete za rad First-stop-shop-ova. RIC će skupljati informacije o neiskorištenim industrijskim kapacitetima i prirodnim resursima, financijskim mogućnostima, domaćem i stranom tržištu, procedurama za registriranje MSP-a, zakonima, dotacijama od lokalnih vlasti i EU fondova itd. REDAH će organizirati mrežu općina u cilju promoviranja MSP-a i stranih direktnih ulaganja.

Pored toga razgovaralo se i o mogućnostima te potrebi uspostavljanja bližih odnosa između FIPA i REDAH-a, kako bi aktivnosti REDAH-a bile što učinkovitije. Posebno je bilo riječi o aktivnostima potpore malom i srednjem poduzetništvu, te mogućnostima koje FIPA i REDAH mogu učiniti kako bi se poslovni ambijent učinio pogodnijim za razvoj poduzetništva i kako bi se privukla domaća i strana ulaganja.

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.