ZAVRŠENA 1. KONFERENCIJA O REGIONALNOM RAZVITKU JADRANSKE EUROREGIJE I JUGOISTOčNE EUROPE

ŠIBENIK - U petak i subotu 5. i 6. listopada u hotelu Solaris u Šibeniku održana je 1. konferencija o regionalnom razvoju Jadranske euroregije i Jugoistočne Europe, čiji su suorganizatori razvojne agencije Istarske, Primorsko-goranske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Ličko-senjske i Dubrovačko-neretvanske županije, odnosno članice Koordinacije Razvojnih agencija Jadrana (RAJ).

Na konferenciji su izlagale razvojne agencije iz Hrvatske, te zemalja Jugoistočne Europe. Iz Bosne i Hercegovine na konferenciju su izlagale dvije razvojne agencije, Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu REDAH i Sarajevska razvojna agencija SERDA. Izvršni direktor REDAH-a gosp. Ivan Jurilj prezentirao aktualnosti o regionalnom razvitku u Bosni i Hercegovini, te iskustva i aktivnosti REDAH.

Pored izlaganja o iskustvima razvojnih agencija, prezentirani su fondovi Europske unije, s posebnim osvrtom na programe u kojima mogu sudjelovati zemlje sudionice konferencije, kao što su programi prekogranične suradnje u okviru Instrumenta za predpristupnu pomoć (IPA), te CADSES, Mediteran i drugi.

Na konferenciji je sudjelovalo preko 150 predstavnika jedinica lokalne samouprave, razvojnih agencija te centara za poduzetništvo iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Republike Srbije, Makedonije, Mađarske, Bugarske i Italije.


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.