U CRRP-u održan trodnevni trening na temu „Marketing i promocija teritorija i tipičnih proizvoda“

U prostorijama Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu na Buni održan je trodnevni trening, 03.03., 04.03., 05.03. na temu „Marketing i promocija teritorija i tipičnih proizvoda" organiziran u sklopu projekta: "Zaštita i valorizacija poljoprivrednih tradicionalnih proizvoda od vrijednosti u Hercegovini", kojeg financira talijansko ministarstvo vanjskih poslova, a provode talijanske organizacije UCODEP, CEFA kao i lokalni partneri REDAH i TZ HNK.

 

Cilj ovog projekta je jačanje kapaciteta lokalnih sudionika ruralnog razvoja u Hercegovini radi poboljšanja ukupnog standarda ruralne populacije kroz promociju regije Hercegovine kao teritorije i kroz valorizaciju tradicionalnih hercegovačkih proizvoda.Na treningu su bili prisutni predstavnici CRRP,TZ HNK,kaoi predstavnici udruga/udruženja ECOLINE-Mostar, Hercegovački stap -Ljubuški, CRH-Trebinje, Okusi Hercegovinu-Mostar. Predavači su bili gospođe Zelinda Ceccarelli i Maria D'Errico iz Ureda za promociju poljoprivrede iz pokrajine Arezzo (Italija).

Trening je održan u suradnji sa Centrom za ruralni razvoj i poljoprivredu, projekat Regionalne razvojne agencije Hercegovine - REDAH, čija je uloga koordinacija ovakvih i sličnih projekata radi postizanja glavnog cilja Centra, a to je poboljšanje razine ruralnog i poljoprivrednog razvitka na području Hercegovine.

Kontakt osoba za dodatne informacije: Ivica Sivrić, voditelj projekta CRRP, br. tel: 036 480 936, e-mail adresa: [email protected].


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© - Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. |
This site is registered on wpml.org as a development site.