Agencija REDAH potpisala sporazum o suradnji sa Razvojnom agencijom sjever - DAN iz Varaždina

Danas je u Varaždinu u prostorijama poglavarstva grada Varaždina potpisan sporazum o suradnji izmeðu Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu - REDAH i Razvojne agencije sjever - DAN iz Varaždina, koji su potpisali direktor razvojne agencije  REDAH gospodin Ivan Jurilj i direktor razvojne agencije DAN gospodin Andrija Petroviæ.

Sporazum je potpisan u nazočnosti novoizabranog zamjenika gradonačelnika grada Varaždina gospodina Slobodana Mikca. S obzirom da su osnovači razvojne agencije DAN gradovi Varaždin, Bjelovar, Koprivnica i Virovitica, te Meðimurska županija, ovo je prvi sporazum koji je potpisan u novom mandatu novoizabranog gradskog poglavarstva grada Varaždina.

Sporazum je potpisan u okviru posjete razvojne agencije REDAH gradu Varaždinu i razvojnoj agenciji DAN u sklopu projekta „Potpora poduzetništvu kroz vaučer shemu za sufinanciranje poslovnog savjetovanja i treninga poduzetnicima iz Hercegovine, koji provodi REDAH, a financira Agencija za meðunarodnu suradnju Kraljevine Španjolske AECID.

Ovom se posjetom željelo vidjeti iskustva i dobru praksu iz Hrvatske u području potpore poduzetništvu i provedbi projekata razvoja gospodarstva, s posebnim osvrtom na lokalnu razinu, ali i na potporu koja dolazi s državne razine. Naime, REDAH je imao sastanke s predstavnicima Hrvatske agencije za malo gospodarstvo - HAMAG, te grada Varaždina i razvojne agencije DAN, Poslovnog parka Bjelovar, u okviru čega su upriličene posjete poslovnim zonama, Tehnološkom parku Varaždin, Poglavarstvu grada Varaždina i razvojnim agencijama. Isto tako upriličit æe se posjete i Sloveniji odnosno tehnološkom parku Pomurje, te Istri i Istarskoj razvojnoj agenciji IDA-i.

Sporazumom koji je potpisan izmeðu razvojne agencije REDAH i razvojne agencije DAN stvara se okvir za buduæu konkretniju suradnju izmeðu ove dvije razvojne agencije, ali isto tako i izmeðu jedinica lokalne samouprave koje pokrivaju ove dvije agencije. Naime, suradnja izmeðu ove dvije agencije veæ postoji kroz razmjenu ideja, informacija i iskustava, meðutim ovim se sporazumom želi otiæi korak dalje i otvoriti prostor da se ubuduæe suraðuje i na konkretnim razvojnim projektima. To je posebice interesantno za REDAH iz perspektive prenošenja odreðenih iskustava koje ima Varaždin u razvoju instrumenata potpore poduzetništvu, ali isto tako i iskustava po pitanju korištenja fondova Europske unije za razvojne projekte. Poznato je da grad Varaždin i varaždinska županija slove kao jedni od razvijenijih u Hrvatskoj i u tom se smislu stvara potreba za jačom gospodarskom suradnjom izmeðu ove dvije regije, te izmeðu samih gospodarstvenika iz Hercegovine i Varaždina i varaždinske županije.

sporazum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sporazum1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sporazum3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

d


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.