ODRŽANA REDOVITA GODIŠNJA SKUPŠTINA REDAH-a

MOSTAR - Danas je u Mostaru u prostorijama Centra za ruralni razvitak i poljoprivredu pri REDAH-u održana redovita godišnja skupština Udruženja za regionalni ekonomski razvitak Hercegovine REDAH.  Skupštini REDAH-a, koju čine načelnici 22 općine iz regije Hercegovina, gradonačelnik grada Mostara, te  predstavnici privatnog i nevladinog sektora, pozdravnim riječima obratili su se predsjednik Skupštine, gosp. Boško Buha, dopredsjednik Skupštine i gradonačelnik Mostara gosp. Ljubo Bešlić, predsjednik Upravnog odbora REDAH-a, gosp. Zdravko Prka i direktor REDAH-a, gosp. Ivan Jurilj.

Na Skupštini su prezentirana i jednoglasno usvojena izvješća o radu REDAH-a za proteklo razdoblje, te donesena odluka da se pokrene procedura osnivanja gospodarskog društva čiji će osnivač biti REDAH. Naime, gospodarsko društvo bi se osnovalo na temeljima Centra za ruralni razvitak i poljoprivredu, te bi djelovalo kao operativni nastavak projekta Uspostavljanje Centra za ruralni razvitak i poljoprivredu (CRRP),financiranog od strane AECID-a, kao posebnog pravnog subjekta u okviru REDAH-a.

Pored toga od strane direktora REDAH-a gosp. Ivana Jurilja članovi Skupštine su upoznati i s trenutačnim aktivnostima i planovima za iduće razdoblje. Prezentirani su projekti koje REDAH trenutačno provodi kao što su Vaučer shema za poslovno savjetovanje i treninge za mala i srednja poduzeća u vrijednosti 250.000 €, Jačanje lokalnih i regionalnih kapaciteta za razvoj i upravljanje poslovnom infrastrukturom u vrijednosti 143.000€ a koje financira Agencija za Međunarodnu suradnju i razvoj Kraljevine Španjolske (AECID), te potpisani ugovor s izaslanstvom Europske komisije u BiH kojim se sufinancira provedba poslovnog plana REDAH-a za razdoblje 2010-2011 u vrijednosti od 225.000 €.

Također su prezentirani i projekti koje je REDAH razradio i prijavio u okviru IPA programa kao što su Putovi baštine na rijeci Trebižat u vrijednosti od 355.325 €, te Poboljšanje lanca vrijednosti u plasteničkoj proizvodnji povrća u Hercegovini u vrijednosti od 423.300 €.

Pored toga prezentirane su i aktivnosti na razvoju projekta za integrirani regionalni ekonomski razvitak Hercegovine koji REDAH u partnerstvu s NERDA-om razvija za Hercegovinu, a u sklopu suradnje sa Švedskom agencijom za međunarodni razvoj  (SIDA) koji bi bio u vrijednosti do 2 milijuna € i u trajanju od tri godine. Naime, to bi bio nastavak sličnog projekta koji SIDA financira u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovinu preko NERDA-e.

Sve odluke donesene na ovoj Skupštini usvojene su jednoglasno, te je zaključeno da unatoč globalnoj ekonomskoj i financijskoj krizi  koja je snažno pogodila i Bosnu i Hercegovinu, REDAH kraj godine dočekuje s pozitivnim poslovanjem i s projektima koji donose dodanu vrijednosti regiji. Još jednom je naglašena potreba i opravdanosti postojanja REDAH-a kao središnje razvojne agencije, koja i u ovom izuzetno teškom vremenu za gospodarski razvoj postiže značajne rezultate.

Po završetku održavanja Skupštine upriličena je i prigodna zakuska kojom je zajednički obilježen uspješan završetak poslovne godine.


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.