Održan koordinacijski sastanak o ruralnom turizmu u Hercegovini

REDAH i projekat Centar za ruralni razvitak i poljoprivredu (CRRP) pokrenuli su aktivnosti na jačanju ruralnog turizma u Hercegovini.

12.08.2008. održan je u prostorijama Centra na Buni, koordinacijski sastanak na temu „ Stanje i perspektive ruralnog turizma u Hercegovini".

Sastanku su prisustvovali predstavnici Federalnog Ministarstva okoliša i turizma, ministarstva gospodarstva HB županije, ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HN županije, agencije KIST Nevesinje, nevladinih organizacija UCODEP, MPDL, JICA.

Cilj sastanka je koordinacija aktivnosti i projekata koji se provode u regiji Hercegovine, radi bolje promocije ovog sektora i stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja za razvoj ovog nedovoljno iskorišenog resursa.

Zaključak sastanka je da treba aktivnije djelovati kako bi se podržao ovaj sektor, transferom znanja i primjenom pozitivnih iskustava iz drugih sličnih područja u regionu.

Kontakt osoba za dodatne informacije: Ivica Sivrić, voditelj projekta CRRP, br. tel: 036 480 936, e-mail adresa: [email protected].

crrp-turizam


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.