Okrugli stol o poslovnim zonama u Trebinju

REDAH (Asocijacija za ekonomski razvoj Hercegovine) i EU TAC projekt treninga i konsultacija za mala i srednja preduzeća su 29.04.2008. godine organizirali okrugli sto na temu „Poslovne zone - značaj, preduslovi i rizici".

Okrugli stol se održao u maloj sali opštine Trebinje s osnovnim ciljem da se akteri u lokalnim zajednicima istočne Hercegovine bliže upoznaju s tematikom poslovnih zona, dodatno educiraju o dostupnim mehanizmima i strukturama koje se mogu iskoristiti za razvoj malog i srednjeg preduzetništva.

Moderator okruglog stola je bio Mladen Šimunac, predsjednik uprave Micro Grupe, koji je aktivno učestvovao u osnivanju velikog broja poslovnih zona u Republici Hrvatskoj. Gospodin Šimunac je polaznicima pružio informacije o tome šta čini kompletnu uslugu zone, šta traže investitori pri odabiru lokacije vlastitog pogona, kako treba planirati razvoj zone u odnosu na cjelokupni razvoj lokalne samouprave kao i šta ponuditi poduzetnicima kao dodatne benefite.

Na ovom okruglom stolu su učestvovali predstavnici opština istočne Hercegovine, predstavnici agencije za razvoj opština istočne Hercegovine, republičke agencije za razvoj MSP RS, te predstavnici agencije za razvoj MSP opštine Trebinje.

REDAH i EU TAC će ovakve okrugle stolove organizirati i u Mostaru, Livnu i Posušju sredinom maja 2008. godine.

trebinjeˍ2


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.