Posjeta predstavnika REDAH-a Briselu

MOSTAR - Predstavnik REDAH-a i Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu  (CRRP), gđa. Silvia Sivrić, prisustvovala je  studijskom putovanju u Briselu  na  temu „Održivi ruralni razvoj" .  Studijsko putovanje organizirala je Europska Komisija  u okviru  programa "People to people".  Studijskom putovanju pored predstavnika BIH-a nazočili su predstavnici civilnog društva  iz  Hrvatske, Srbije, Kosova, Makedonije i  Albanije.

Svrha studijskog putovanja je informiranje predstavnika civilnog društva o procesima u EU i načinima  donošenja odluka , o institucijama EU-a i njenim politikama kao i o izvorima financiranja  relevantnih programa. Putovanjem u Brisel  započet je proces uspostave mreže regionalnih aktera s jedne strane te EU institucija i EU organizacija  civilnog društva s druge strane.

Sudionicima studijskog putovanja pružene su relevantne informacije o ruralnom razvoju naročito iz aspekta inovacija, društvenog razvoja i okoliša. Ovim putovanjem uspostavljen je stalni kontakt REDAH-a sa institucijama i organizacijama EU-a u Briselu.  Rezultat ovog putovanja je također i stvaranje partnerske mreže civilnog sektora u regiji zapadnog Balkana.

brisel


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© - Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. |
This site is registered on wpml.org as a development site.