POZIV NA SEMINAR O ODRŽIVOJ POLJOPRIVREDI U HERCEGOVINI

Pozivamo Vas da učestvujete na seminaru koji će se održati 12.03.2009. u Centru za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) na Buni, u okviru programa „Poboljšanje ekonomskih i socijalnih kapaciteta i jačanje proizvodne mreže i uključenja na tržište rada, a naročito pomoć ugroženim kategorijama".

Program je implementiran u partnerstvu sa španskom nevladinom organizacijom Pokret za mir (MPDL), a finansiran od strane španske agencije za medjunarodnu saradnju i razvoj (AECID), „Inicijativa za razvoj i saradnju u BIH" (IRS) sprovodi i projekat „Hercegovina".

Jedan od ciljeva projekta Hercegovina je promocija dobre poljoprivredne prakse i održivih poljoprivrednih tehnika sa ciljem ispunjavanja standarda kvaliteta koji daju dodatnu vrijednost poljoprivrednim proizvodima i omogućavaju njihov bolji i sigurniji plasman.

Kako i BVCF (Španska fondacija za očuvanje bjeloglavog supa) ima iste ciljeve u pogledu razvoja esktenzivnog stočarstva u Hercegovini, odlučeno je da se ujedine kapaciteti i zajedno organizuju 2 jednodnevna seminara o integralnoj i organskoj poljoprivredi i mogućnostima za njihov razvoj u Hercegovini.

Predavači su: Majda Hadžiomerović iz Agencije za certifikaciju organske proizvodnje OK iz Sarajeva, Bajazit Pačariz savjetnik u OK, Stoja Jotanović sa Poljoprivrednog fakulteta iz Banja Luke, Eldina Muftić iz ECON-a Sarajevo, Ešref Maksumić i Elvedin čolaković iz Eco-line Mostar i Pablo Manzano iz BVCF-a. 

Za sve dodatne informacije javite se u urede CRRP-a, br. tel: 036 480 936, e-mail adresa: [email protected].


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© - Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. |
This site is registered on wpml.org as a development site.