POZIV TVRTKAMA NA PREZENTACIJU PROGRAMA CBI KOJI POMAŽE IZVOZ U EU

REDAH (Asocijacija za ekonomski razvoj Hercegovine) i CBI, centar za promociju uvoza iz zemalja u razvoju, sa zadovoljstvom pozivaju tvrtke iz Hercegovine da prisustvuju prezentaciji projekta CBI.
Centar za promociju uvoza iz zemalja u razvoju (CBI) je Agencija Ministarstva vanjskih poslova Vlade Nizozemske, osnovana 1971. godine.

 

CBI doprinosi ekonomskom razvoju odabranih zemalja u razvoju i zemalja u tranziciji kroz usluge usmjerene ka jačanju konkurentskih kompanija u oblasti izvoznog marketinga i izvoznog menadžmenta na EU i EFTA tržišta.

Ako ste zainteresirani da izvozite u Europu ovaj program će vas interesirati

Tvrtke širom svijeta su danas pod pritiskom zbog pada prodaje, posebno u automobilskoj industriji. Mnoge europske tvrtke će tražiti pouzdane dobavljače na tržištima u razvoju. Dobavljači koji se ovdje uključe imaju veće šanse. Pruža vam se mogućnost investiranja u svoju budućnost kroz CBI program za potporu izvozu.

CBI - Agencija nizozemske Vlade za promociju uvoza iz zemalja u razvoju u Europsku uniju, objavila je nove programe obuke za tvrtke iz određenih industrijskih sektora, kako slijedi:

- Automobilski dijelovi;

- Kontrola gibanja, prijenos snage, strojna obrada i rukovanje;

- Ugovaranje suradnje, metalski radovi, prerada gume i plastike, sklapanje;

- Mogućnosti. 

Stalan pritisak na smanjenje troškova proizvodnje kao i trend porijekla roba iz zemalja proširenog europskog tržišta, otvaraju mogućnosti tvrtkama iz navedenih oblasti. Međutim, zahtjevi vezani za kvalitetu, sposobnosti i kapacitet su vrlo visoki. Zahtijeva se ambiciozna, predana i odgovarajuća priprema kako bi se ušlo na tržište EU ili širilo i dalje unutar njega. Tu nastupa Agencija CBI, pomažući tvrtkama plasirati proizvode koji će imati prolaz na tržištu, odnosno ispuniti njegove osnovne zahtjeve.

Obuka
Tvrtka odabrane među aplikantima imat će intenzivnu, odgovarajuće pripremljenu potporu u osiguranju čvrstog i dugotrajnijeg zadržavanja na tržištu EU. Tvrtkama će tijekom pet godina pomagati tim stručnjaka iz oblasti: unapređenja proizvoda i proizvodnje, kontrole kvaliteta, menadžmenta, izvoznog marketinga i ulaska na tržište EU. Pomoć u razvijanju aktualne poslovne ideje ili u kolektivnim nastupima na sajmovima širom Europe, bit će također dijelovi ovog programa.

Uspješni sudionici u ranijim programima proveli su svoje ideje u konkretne poslove, te sada šire proizvodnju i osnivaju nove tvornice. Mnogi od njih su unaprijedili znanje o tržištu i metodama proizvodnje.

Prezentacija će se održati na Buni, u prostorijama Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu pri REDAH-u (bivši institut HEPOK - IRC) u ponedjeljak, 26.01.2009. godine s početkom u 12:00 i trajat će 2 sata.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti putem broja telefona/faksa 036/ 580 121, odnosno e-mail-a: [email protected].

Molimo Vas svoj dolazak potvrdite na gore navedeni telefon, faks ili e-mail do petka 23.01.2009. godine.

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.