Prezentiran projekt "Jačanje kapaciteta za razvoj i upravljanje poslovnom infrastrukturom"

Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu (REDAH) organizirala je 30. novembra 2009. godine prezentaciju projekta "Jačanje kapaciteta za razvoj i upravljanje poslovnom infrastrukturom".

Prezentacija je održana u prostorijama Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu na Buni.

Projekt finansira Vlada Kraljevine Španije putem španske Agencije za međunarodnu razvojnu saradnju - AECID. Projekt ima za cilj pružiti potporu privrednom razvoju Hercegovine kroz potporu i promociju poslovnog sektora. Specifični cilj projekta je jačanje kapaciteta aktera u Hercegovini za kreiranje i promociju osnivanja poslovnih zona.

U sklopu projekta je predviđena i izrada "Studije o uspostavljanju poslovnih zona i drugih instrumenata potpore poduzetnicima u Hercegovini" kojom će se izvršiti analiza postojeće situacije, procijeniti, klasificirati i izraditi model upravljanja procesom razvoja zona i akcijski plan, te napraviti procjena postignutih efekata.

Zvaničnu prezentaciju projekta otvorili su, pored predstavnika REDAH-a, ambasador Kraljevine Španije u BiH Alejandro Enrique Alvargonzález San Martin, savjetnik federalnog ministra razvoja, poduzetništva i obrta prof.dr. Ante Mišković i predstavnik Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske Dejan Šešlija.

poslovneˍzone1poslovneˍzone3


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.