Radni sastanak predstavnika općina iz Hercegovine u cilju formiranja Lokalnih Akcijskih Grupa

MOSTAR - U Centru za ruralni razvitak i poljoprivredu u petak  21.11.2008 na Buni je održana prva u nizu planiranih sesija za predstavnike općina iz Hercegovine koja se odvija pod vodstvom španjolske Agencije za međunarodnu suradnju AECID.

Nositelj ovog projekta je nevladina udruga APRODEL iz Madrida. Cilj ovog projekta u konačnici je pripremiti izabrane općinske predstavnike za upravljanje sredstvima iz Europskih fondova kao i upoznavanju o metodologiji programa za ruralni razvitak.

Temeljne odrednice ovog programa  vezuju se za umrežavanje općina u cilju realizacije projekata od zajedničkog interesa, formiranje lokalnih akcijskih grupa te aktivnostima usmjerenim ka demografskom revitalizacijom ruralnih područja.

Specifikum programa LEADER jest da prijedlozi moraju dolaziti od grupe općina a ne individualno,

obvezno je učešće predstavnika civilnog društva i predstavnici svake od predloženih grupacija moraju elaborirati prezentirati plan razvoja udruženih općina.

Aprodel je predvidio da realizira ovaj projekt u četiri faze sa finalnim rokom do drugog mjeseca 2010.

REDAH će aktivno podržati ovaj program u cilju većeg angažmana općina kako bi povećali apsorpcijske kapacitete korištenja europskih fondova.

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.