REDAH dodijelio akreditacije poslovnim konzultantima

U organizaciji Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu (REDAH) 24.03.2009. godine su dodijeljene akreditacije konsultantima obučenim u sklopu REDAH-ovog projekta "Vaučer shema treninga i savjetovanja za poslovne subjekte".

Projekt je finansirala agencija za međunarodnu suradnju španjolske vlade, a cilj projekta je zadovoljenje potreba poduzetnika u segmentu stjecanja znanja i vještina, kroz obogaćivanje konsultantskog tržišta.

Izvršni direktor REDAH-a Ivan Jurilj istaknuo je da će se već od sutra zainteresirana poduzeća moći obratiti akreditiranim konsultantima za savjet u pokretanju novog posla.

Pored savjetodavnih usluga, dodao je Jurilj, ovim projektom je planirana i pomoć pri realizaciji poslovnih ideja, te mogućnost učestvovanja na treninzima za postojeće kao i za potencijalne poduzetnike.

U vaučer shemi postojati će dvije vrste subvencija i to:

- 100% subvencija za start-up poduzeća te osjetljive grupe,

-  do 50 % subvencija za postojeće  tvrtke.

Maksimalan iznos subvencije je 3.000,00 KM.

Ciljne grupe projekta su potencijalni poduzetnici (studenti, nezaposleni), postojeća poduzeća (nove tvrtke, tvrtke sa novim projektima, inovacijama, proizvodima, tvrtke koje imaju poteškoća u radu), te ruralni poduzetnici kao i ostale manje aktivne poduzetničke grupe.

Po riječima federalnog ministra razvoja, poduzetništva i obrta Velimira Kunića, koji je nazočio današnjoj dodjeli akreditacija, razvitak konsultantskog tržišta neophodan je za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, a malo i srednje poduzetništvo imaju ključnu ulogu u prevladavanje aktualne ekonomske krize.

"Ove godine u federalnom proračunu za razvoj poduzetništva i obrta predviđeno je osam i pol milijuna maraka. To nisu dovoljna sredstva, ali s obzirom na krizu svaki je iznos dobrodošao, pogotovo ako se ta sredstva pravilno usmjere", naglasio je Kunić.

Dodao je da će oko 60 % predviđenih sredstava biti usmjereno kroz kreditnu liniju s iznimno povoljnim uvjetima: rok otplate do 7 godina, razdoblje počeka do dvije godine i kamatna stopa od 1,5 do 2 %.

Uz ministra Kunića i gospodina Jurilja uzvanicima su se obratili i veleposlanik kraljevine Španjolske u BiH NJ.E. D. Alejandro Alvargonzález San Martin, gradonačelnik grada Mostara gospodin Ljubo Bešlić, predsjednik Vlade HNŽ gospodin Srećko Boras, kao i izaslanik gospodina dr. Zvonke Jurišića, predsjednika vlade Zapadno Hercegovačke Županije, te iskazali svoju podršku provedbi projekta Vaučer sheme treninga i savjetovanja kao i svim aktivnostima koje provodi agencija REDAH.

akreditacije1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

akreditacije2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

akreditacije

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.