REDAH DOMAćIN SEMINARA O OBNOVLJIVIM IZVORIMA ENERGIJE

MOSTAR - U Mostaru je 19 i 20. listopada  u hotelu Bristol održan dvodnevni seminar na temu  ''Obnovljivi izvori energije i zaštita ikoliša'' u okviru suradnje između španjolske regije Extremadura i Bosne i Hercegovine. Organizator ovog seminara je Udruženje AECEO iz Extremadure i WUS Austria, a domaćin seminara je bila Regionalna razvojna agencije za Hercegovinu REDAH.

 

Ovo je bio drugi poredu seminar u okviru razvoja suradnje između Extremadure i BiH. Prvi sastanka je bio u Banja Lucia na temu ruralnog razvoja, poljoprivrede i turizma, a idući sastanak će biti u Zenici na temu novih tehnologija i ljudskih resursa. Cilj je ovih seminara identificirati mogućnosti za konkretnu suradnju u ovim područjima kako bi se razvio višegodišnji program bilateralne suradnje.

Na seminaru u Mostaru sudjelovali su predstavnici resornih entitetskih ministarstava i agencija,  predstavnici Direkcije za europske integracije, predstavnici Brčko distrikta, JP EP HZHB, udruženja, privatnih poduzeća, i dr.

Ispred regije Extremadura na seminaru su bili Regionalni ministar industrije, energetike i zaštite okoliša, Savjetnik regionalnog ministra industrije, energetike i zaštite okoliša, Generalni direktor za procjenu i kvalitetu okoliša, Načelnik službe za očuvanje okoliša i zaštićenih područja, Direktor energetske  agencije regije Extremadura, Predsjednik energetskog klastera, Predsjednik Solar Group RS

Tijekom dva dana seminara, razmjenjen su informacije o iskustvima u Extremaduri, te Bosni i Hercegovini, te je razgovarano o mogućnostima, modalitetima i oblicima međusobne suradnje kako na institucionalnoj razini, tako i između privatnog sektora. Posebice je bilo riječi u iskustvima u pogledu rješenja u području obnovljivih izvora energije i zaštite okoliša iz perspektive članstva u EU.

seminarˍbristol


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.