REDAH organizira ciklus radionica s temom ''Izrada projektnog prijedloga''

Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu - REDAH, u sklopu novog ciklusa PCM radionica na temu ''Izrada projektnog prijedloga'', organizovao je danas radionicu u prostorijama Regionalnog centra za ruralni razvoj i poljoprivredu pri REDAH-u, na Buni kod Mostara.

Ovo je bila prva radionica u okviru navedenog ciklusa, a naredne dvije radionice će biti organizovane u Bileći (11.12.2007.) i Livnu (14.12.2007.).

Cilj je REDAH-a da, kroz realizaciju ovog Programa, pomogne općinama i cijeloj regiji, kako bi bili što spremniji iskoristili dostupna sredstva iz fondova Evropske unije, koji BiH stoje na raspolaganju. Ciklus radionica je započeo krajem prošle godine i do sada su održana 2 kruga radionica sa temama: ''Osnove upravljanja projektnim ciklusom'' i ''Upravljanje projektnim ciklusom - izrada logičkog okvira''.

REDAH je u ovoj fazi realizacije Programa prvenstveno fokusiran na jačanje kapaciteta općina, koje su izravni nositelji lokalnog razvitka i koje će u budućnosti biti izravno uključene u pripremu i provedbu razvojnih projekata, te tako biti i nositelji njihove realizacije.

Po završetku ovog posljednjeg kruga radionica REDAH će organizirati dodjelu diploma o odslušanim radionicama za pisanje i pripremu projekata za članove svih općinskih projektnih timova koji su prisustvovali radionicama. p1010022


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.