REDAH organizirao radni sastanak o zadrugarstvu

 

Regionalna razvojna agencije za Hercegovinu (REDAH)  je 30.06.2008., u prostorijama Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu na Buni organizirala radni sastanak na temu Zadrugarstvo u BiH sa posebnim osvrtom na pravce djelovanja i aktivnosti podrške zadružnom sektoru.

Sastanku su prisustvovali, pored predstavnika REDAH-a, predstavnici španjolske organizacije MPDL, predstavnici Španjolske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj AECID, predstavnice Incijative za razvoj i saradnju u BiH, te predstavnici Zadružnog Saveza BiH.  

Tema sastanka je bila koordinacija aktivnosti jačanju zadrugarstva u BiH,koje provode navedene organizacije.

Zaključenio je da je nužna daljnja saradnja radi promocije zadružnog sektora kao nosioca razvoja poljoprivrede, potrebno je takođe stvaranje zadružne poslovne mreže radi povećanja konkurentnosti pojedinačnih poljoprivrednih zadruga, te izmjena postojećih zakonskih rješenja koja umnogome koče opstanak i razvoj zadrugarstva u BiH.

REDAH je najavio  početak edukacije koju će sprovesti Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu,pod nazivom Škola zadrugarstva za postojeće i zadruge u osnivanju, čiji je cilj da u periodu od godine dana serijom interaktivnih radionica i prezentacija, pomogne radu postojećih zadruga i da pomogne u osnivanju novih poljoprivrednih zadruga.

  Projekat Škole zadrugarstva će biti proveden u uskoj saradnji sa općinama Hercegovine, te je za 08.07.2008. zakazan prvi sastanak sa predstavnicima hercegovačkih općina, na kojem će se oni upoznati sa cijelim procesom i dinamikom Škole zadrugarstva.

Kontakt osoba za dodatne informacije: Ivica Sivrić, voditelj projekta CRRP, br. tel: 036 480 936, e-mail adresa: [email protected].


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© - Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. |
This site is registered on wpml.org as a development site.