Studijska posjeta regionalnog odbora za turizam Slavoniji,Baranji i Vojvodini

 

 

U sklopu CREDO Hercegovina projekta od 20.03. do 24.03. 2013., članovi regionalnog sektorskog odbora za turizam  Hercegovine, posjetili su područje Slavonije i  Baranje u  Republici Hrvatskoj, područje Istre,kao i Vojvodinu u Republici  Srbiji u sklopu projekta CREDO Hercegovina, kojeg financira Švedska agencija za međunarodnu suradnju i razvoj – Sida .

Petodnevnu posjetu organizirala je agencija REDAH u suradnji s Turističkom organizacijom Baranje iz Belog manastira i Turističkom organizacijom Vojvodine iz Novog sada, što je uključivalo posjete raznim učesnicima u turističkoj ponudi Slavonije,Baranje i Vojvodine.. Tom prilikom su posjetili i obavili razgovore s predstavnicima Udruge turističkih vodiča Slavonije, Klastera zdravstvenog turizma Vojvodine, s predstavnicima turističkih agencija,hotela,parkova prirode,vinskih podruma, ugostiteljskih objekata,kao i predstavnicima ruralnog turizma.

Cilj posjete je bio upoznavanje sa stanjem turizma u  Slavoniji  i Baranji ,te Vojvodinii, načinu njihovog organiziranja,povezivanja svih učesnika na teritoriju, s posebnim osvrtom na osnivanje,funkcioniranje i rad klastera,kao oblika organiziranja. Tijekom posjete su dobiveni konkretni i konstruktivni odgovori od domaćina o njihovim dobrim ili lošim iskustvima u organiziranju,koji su ujedno i ponudili svoju pomoć u u organiziranju  turističkih djelatnike a Hercegovine u klaster. Također se razgovaralo i razmjenjivala iskustva i potencijalne mogućnost suradnje vezano za EU integracije i fondove, kao i o mogućim oblicima suradnje i uvezivanja Slavonije i baranje ,Vojvodine,kao turističkih destinacija i Hercegovine. Predstavnici sektorskog odbora za turizam su ujedno prezentirali svoje aktivnosti, hercegovačku turističku ponudu,te uspostavili poslovne kontakte sa turističkim djelatnicima iz ovih regija

U narednim aktivnostima odbora za turizam, s ciljem povećanja konkurentnosti sektora, važan segment će biti provođenje Akcionog plana,nastavak aktivnosti na unapređenju  organizacije turističkih djelatnika iz  hercegovine.

turizam posjeta
turizam posjeta1
turizam posjeta3

 

 

 

 

 

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.