Svečano otvoren Sajam Informacijskih tehnologija "SIT" u Širokom Brijegu

Danas je u hotelu Park u Širokom Brijegu svečano otvoren Sajam Informacijskih tehnologija "SIT". Sajam je organiziran u sklopu aktivnosti Udruge „Upit“ unutar projekta „Široki Brijeg - Digitalni grad i društvo znanja“.

Govoreći o važnoj ulozi informacijsko komunikacijskih tehnologija Sajam je prigodnim riječima otvorio mr. Rudo Vidović ministar komunikacija i prometa BiH.

„Ovaj Sajam je ogledni primjer partnerstva Općine i udruga građana jer je ovaj projekt jedan od četiri u našoj općini koji su odobreni i sufinancirani od strane UNDP-a, a općina Široki Brijeg je jedna od 14 općina u Bosni i Hercegovini koji sudjeluju u „LOD" projektu Jačanja lokalne demokracije. Nakon gospodina Vidovića prisutne je pozdravio i načelnik općine Široki Brijeg, gospodin Miro Kraljević.

Na svečanom otvaranju sajma prisutnima se obratio i gospodin Ivan Jurilj, direktor REDAH-a, partnera na sajmu te jednog od pokrovitelja sajma. REDAH pružio potporu pri organiziranju predavanja na temu Informatičko obrazovanje − Cjeloživotno učenje je trend u modernom društvu, što se posebno odnosi na informatiku kao znanost koja se jako brzo razvija.

U sklopu svečanosti otvaranja Sajma nakon više stručnih predavanja prikazan je i 10-minutni dokumentarni film o nastanku radu i aktivnostima udruge „Upit".

Sajam se održava 26. i 27. 03. 2010. 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.