Tomislavgrad - trening za općinske službenike na temu ''Upravljanje projektnim ciklusom i pristup logičkoj matrici za identifikaciju i razvoj projekata u kontekstu trenutnih / budućih programa finansiranja''

Od 21.02.2011. do 24.02.2011. godine u hotelu ''Tomislav'' u Tomislavgradu je održan trening za općinske službenike na temu ''Upravljanje projektnim ciklusom i pristup logičkoj matrici za identifikaciju i razvoj projekata u kontekstu trenutnih / budućih programa finansiranja''.

Trening je jedan u nizu obuka koje se organiziraju širom BiH u okviru projekta kojeg finansira Evropska Unija ''Podrška EU institucionalnom jačanju kapaciteta regionalnog i lokalnog ekonomskog razvoja i razvoja malog i srednjeg poduzetništva'' (EURELSMED), i realiziran je u saradnji sa REDAH-om.

Učesnici treninga su bili službenici iz 6 općina (Grude, Livno, Kupres, Posušje, Široki Brijeg, Tomislavgrad), Grada Mostara, te iz Ministarstva gospodarstva Herceg-Bosanske županije.

Trening je bio praktičnog karaktera, te su učesnici imali priliku raditi praktično na projektnim prijedlozima iz svojih sredina.

Cilj navedene obuke je osposobljavanje općina za bolju pripremu aplikacija za finansiranje projekata od međunarodnih donatorskih organizacija, uključujući EU, te da se sredstva koja su na raspolaganju efikasnije koriste u provedbi projekata.

Predavači na obuci su bili g-din Pavlos Kollias, savjetnik za regionalni razvoj i savjetovanje općina i g-đa Stefania Popa, ekspert za regionalni i lokalni razvoj.

EURELSMED je trogodišnji projekat koji nudi široki spektar podrške, savjetovanja i obuke za regionalne i lokalne razvojne agencije u BiH. EURELSMED projekat nastoji pružiti pomoć lokalnim i regionalnim razvojnim agencijama u BiH u razvoju i upravljanju infrastrukturom za poslovnu podršku, razvoju konzistentnih i koherentnih usluga za male biznise i povećanju kapaciteta opština da implementiraju razvojne projekte.

tomislav2

tomislav3


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© - Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. |
This site is registered on wpml.org as a development site.