U Livnu održan info dan u okviru EU projekta „Uspostava Mreže za ruralni razvoj Hercegovine-HeRuDNet“

Info dan projekta „HeRuDNet“koji financira Europska unija s ciljem podrške razvoju i aktivizmu organizacija civilnog društva kroz participativni pristup i jačanje dijaloga i provedbe razvojnih politika održan je u prostorijama Linnovate Business Park-a, u Livnu, u srijedu 12.06.2024. godine.

Održivi razvoj ruralnog (negradskog) prostora ključan je za održanje resursne osnove, valorizacije strateških prednosti, posebice malog poduzetništva kao pokretača inovativnosti, te demografske stabilizacije, kroz lokalna partnerstva u kojima organizacije civilnog društva i razvojni dionici imaju znacajnu ulogu.

Navedeno je prepoznano u okviru programa podrške Europske unije organizacijama civilnog drustva, ciji je jedan od projekata predstavljen u srijedu 12.06.2024. u Livnu u formi info dana u okviru projekta koji financira Europska unija „Uspostava Mreže za ruralni razvoj Hercegovine-HeRuDNet“. Tom prigodom, predstavljeni su ciljevi, očekivani rezultati i planirane aktivnosti, te kljucni sudionici projekta.

Prisutnima su se obratili Božo Perić, Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ, Ivica Sivrić, direktor REDAH-a, vodećeg partnera, Nikola Periša, direktor Zaklade Linnovate  Livno, projektni partner i Marko Franjičević, projektni koordinator Zaklada Linnovate, projektni asistent.

Između ostalog, predstavljene su aktivnosti koje će ojačati kapacitete organizacija civilnog društva, članica (HeRuDNet) za povećanje sudjelovanja OCD u procesu usklađivanja politika u skladu s relevantnim EU politikama u području ruralnog razvoja kroz treninge iz strateškog i organizacijskog razvoja, lobiranje , zagovaranje, javne politike na lokalnoj, regionalnoj i entitetskoj razini. Također će se povećati njihovo sudjelovanje i aktivnost kroz tematske okrugle stolove i Ruralni parlament Hercegovine, kao i sudjelovanje u izradi strateških, analitičkih i drugih dokumenata kao alata za promjenu politika.

Vodeći projektni partner je Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH Mostar, koji će zajedno sa partnerima, Poljoprivredni klaster Stara Hercegovina iz Trebinja i Zaklada LINNOVATE iz Livna, predano provoditi projekat u uspostavi funkcionalne i održive mreže za ruralni razvoj Hercegovine, kako bi svojim aktivnostima poboljšala uslove života i rada stanovnika Hercegovine.

Projekt će raditi na unapređenju aktivizma organizacija civilnog društva kroz povećanje sudjelovanja i zastupljenosti ruralnog stanovništva i poduzetnika u društvenim i političkim inicijativama, te utjecaj civilnog društva na donositelje odluka (upravljanje ruralnim prostorom, ekonomska pitanja i definiranje politike) u ciljnoj domeni ruralnog razvoja.

Projekt će trajati tri godine (2024-2027), ukupne vrijednosti 662.133 Eura, od čega EU finansira 90% vrijednosti projekta (595.800 Eura).

 

20240612 12212320240612 122104


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.