U Ljubuškom održana obuka o korištenju digitalnih alata za poljoprivrednike

U Ljubuškom je 28.02.2023. godine održana obuka za poljoprivrednike o korištenju sofvera AgroLIFE i podataka sa 5 agro-meteoroloških stanica koje su postavljene na području Ljubuškog.

Obuku su održali eksperti kompanije Telegroup, te je uz interakciju sa prisutnim koncesionarima i drugim poljoprivrednicima, te predstavnicima Grada Ljubuškog, Zavoda za poljoprivredu ŽZH, predstavnicima udruga i zadruga, praktično predstavljen rad softvera, mogućnosti i prednosti sistema za korištenje u poljoprivrednoj proizvodnji.

Aktivnost je dio projekta „Digitalizacija općinskog upravljanja zemljištem“ , čiji je cilj uvođenje digitalizacije poljoprivrednog zemljišta na području Grada Ljubuškog.

Projekt se implementira u okviru programa develoPPP.de koji provodi GIZ po nalogu njemačkog Saveznog Ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) u partnerstvu sa tvrtkom Telegroup i mrežom BFC SEE koju  predstavljaju NALED i REDAH.

Cilj projekta je unapređenje kapaciteta lokalnih samouprava u oblasti digitalnog upravljanja zemljištem i to kroz:

-unapređenje transparentnosti u procesu digitalnog upravljanja zemljištem

-modernizaciju usluga koje pružaju lokalne samouprave

-regionalnu razmjenu iskustava u ovoj oblasti

Regionalni projekat “Digitalizacija općinskog upravljanja zemljištem“ sprovode GIZ i kompanija Telegroup, u partnerstvu sa Mrežom za povoljno poslovno okruženje koju predstavljaju NALED, REDAH, Privredna komora Republike Srpske i Privredna komora Crne Gore, u okviru programa develoPPP njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

1 scaled


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.