U Mostaru završen drugi krug radionica za izradu strategija za nevladine organizacije

U petak 26.8.2022. godine je radionicom u nevladinoj udruzi Altruist iz Mostara završen drugi krug radionica za izradu strategija razvoja i održivosti. Radionica je održana u sklopu projekta projekta ENVISION koji provodi Save The Children koji podržava šest nevladinih organizacija koje se bave socijalno ugroženim osobama, dječjim pravima, pravima Roma itd. Redah-ov tim je nastavio rad na izradi strategija održivosti prihvatnih centara za nevladine organizacije iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te je od srijede do petka na posebnim radionicama, u koje su bili uključeni članovi upravljačkih tijela, zaposleni i volonteri iz Defendologija  iz Nikšića,  Centar za prava djeteta Crne Gore iz Podgorice i Altruist iz Mostara

Fokus ovih radionica je bilo  strateško fokusiranje, te definiranje strateških ciljeva, prioriteta , mjera i aktivnosti. Radionica je bila interaktivna uz aktivno učešće prisutnih, bazirana je  na osnovu prethodno prikupljenih i analiziranih informacija iz upitnika, komunikaciji sa organizacijama između dvije radionice, SWOT analize, te u razgovoru sa učesnicima radionica. Radionice su bile veoma interaktivne, sa veoma korisnim diskusijama, razmjenom informacija i prijedlozima za operativni plan.

Na kraju smo dogovorili  koje obaveze i zadatci treba da se urade do sljedeće radionice, te ujedno dogovorili i načine i intenzitet komunikacije između koordinatora iz ovih organizacija i Redah-ovog tima.

 

slika 7 slika 9 slika 10 slika 11 slika 12


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© - Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. |
This site is registered on wpml.org as a development site.