U okviru projekta „Putovima baštine na Trebižatu“ REDAH učestvovao na Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu u Osijeku

Predstavnici REDAH-a, zajedno sa općinskim koordinatorima (Općina Čapljina, Ljubuški i Grude) u okviru projekta „Putovima baštine na Trebižatu“ financiranog od strane Eurospke unije, učestvovali na Trećem međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu u Osijeku u periodu od 23. – 26. svibnja 2012.

Kongres je organizirao „Hrvatski farmer“ i „Klub članova selo“ uz podršku Osječko – baranjske županije, Grada Osijeka, Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, Turističke zajednice Grada Osijeka i ostalih suorganizatora, te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH, Ministarstva gospodarstva RH, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Odbora za turizam i Odbora za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj Hrvatskog sabora.

Na Kongresu su se, kroz brojne prezentacije, stručne radove i istraživanja podijeljena u nekoliko sekcija („Turizam uz vode i rijeke i na rijekama i vodama“, „Posebni oblici ruralnog turizma“, „Baština i tradicija u turizmu“, „Regionalni razvoj, financiranje i međunarodna suradnja“, „Kreiranje i distribucija proizvoda ruralnog turizma“) mogla vidjeti iskustva u ruralnom razvoju, kao i stremljenja razvoja ruralnog turizma kod nas i u svijetu. Učesnici su također imali priliku vidjeti dobro organizirana seoska gospodarstva u funkciji ruralnog turizma u okolici Osijeka, čija je vizija uz pomoć djelatnika u turizmu toga kraja, a u pogledu cjelokupne turističke ponude Hrvatske, dodatno obogatiti sadržaj i razvijati kontinentalni turizam kroz prizmu ruralnog razvoja.

osijek2

 

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO