U organizaciji REDAH-a održan seminar ''Podrška lokalnoj samoupravi i ekonomski razvitak''

 

U okviru provedbe projekta ''Konkurentni regionalni ekonomski razvitak Hercegovine - CREDO Hercegovina'' i u suradnji s njemačkim društvom za međunarodnu suradnju GIZ, Regionalna razvojna agencija REDAH danas je organizirala stručni seminar pod nazivom ''Podrška lokalnoj samoupravi i ekonomski razvitak''.

Trosatni seminar održan je u Mostaru, u hotelu Bristol,  početkom u 11.00 sati.

Na seminaru su sudjelovali predstavnici hercegovačkih općina s ciljem da im se pruži stručna pomoć i savjeti u pogledu boljeg djelovanja na polju organizacije ekonomske i razvojne politike u jedinicama lokalne samouprave.

Predstavnici GIZ-a, gđa. Karin Rau, rukovoditeljica programske komponente i g. Edgar Schröder, program menadžer prezentirali program i instrumente podrške lokalnoj samoupravi u razvoju lokalne ekonomske politike koje će GIZ, u sljedećem razdoblju, provoditi na području Hercegovine.

Predstavnici hercegovačkih općina imali su priliku prodiskutirati i razmijeniti iskustva po pitanju svih segmenata lokalnog ekonomskog razvoja.

Nadalje, g. Ivan Milićević iz Općine Posušje je govorio o ''Uspostavljanju jedinica za razvoj općine/opštine'' te dao pregled stanja u općinama po ovom pitanju.

Ono što je zasigurno bilo najzanimljivije svim sudionicima seminara bilo je prezentacija ''Funkcioniranje sistema 48 u lokalnoj samoupravi i njegov doprinos smanjenju korupcije'' od strane općine Inđija (Republika Srbija), kao primjera dobre prakse. Predsjednik skupštine opštine Inđija (Srbija) prezentirao je sustav koji je osnova za komunikaciju građana i pravnih subjekata s lokalnom samoupravom i javnim poduzećima, njegove početke, razvoj i dosadašnje rezultate.

bristol giz
bristol giz3

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.