U REDAH-u upriličena svečana dodjela akreditacija konzultantima u ''Vaučer shemi treninga i savjetovanja za poslovne subjekte''

Danas, u četvrtak 6. listopada 2011. godine, Regionalna razvojna agencija (REDAH) je u prostorijama Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu – CRRP, na Buni kod  Mostara, upriličila dodjelu akreditacija za konzultante unutar „Vaučer shema treninga i savjetovanja za poslovne subjekte“.

REDAH-ova jedinstvena baza akreditiranih konzultanata postala je bogatija za 20 članova i sada ukupno broji 70 članova. Glavni zadatak ove baze je pružanje što kvalitetnije savjetodavne pomoći kako potencijalnim tako i postojećim hercegovačkim poduzetnicima.

 

Osim akreditiranih konzultanata, na dodjeli akreditacija prisustvovali su predstavnici SIDA-e, Regionalne razvojne agencije za sjeveroistočnu BiH (NERDA), osoblje REDAH-a, te predstavnici medija.  Prisutnima su se obratili g. Ivan Jurilj, direktor REDAH-a i g. Pelle Persson, direktor SIDA-e u BiH, koji je uručio akreditacije konzultantima.

G. Ivan Jurilj je obavijestio prisutne da je danas objavljen javni poziv za financiranje savjetodavnih usluga za poslovne subjekte u Vaučer shemi treninga i savjetovanja u okviru projekta CREDO Hercegovina financiranog od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj i suradnju – SIDA, koji se osim u dnevnom tisku može naći na stranicama www.ric.redah.ba i www.redah.ba.

 

 

 

 

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.