Seminar ima za cilj osposobiti polaznike kao savjetnike da mogu samostalno implementirati, održavati i unapređivati sustav upravljanja zdravstvenom sigurnosti hrane u svojim tvrtkama kao i u svom profesionalnom radu. Zvanje je primjenjivo u implementaciji i održavanju HACCP sustava koji je postao zakonska obveza a čijom se implementacijom ispunjavaju i inspekcijski zahtjevi.Na seminaru je prisutno 17 učesnika koji dolaze iz javnog (Ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi; Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva; Fakulteta) i privatnog sektora (Hoteljerstva; Prehrambene industrije; Mljekara, i sl.). Uglavnom su to: veterinari, agronomi, kemijski inženjeri, inženjeri prehrambene tehnologije, marketinški stručnjaci i sl.
Bitno je naglasiti da REDAH-ov Centar subvencionira seminar sa 450,00 KM po polazniku, te da nakon uspješno odslušanog seminara polaznici dobijaju međunarodni TÜV certifikat za zvanje "HACCP Menadžer".